Tässä ja nyt

Vuoden vaihtuessa on tapana kurkata kuluneeseen vuoteen. Meillä vuosi 2016 oli vauvavuosi, ja ihana vuosi siltä osin olikin!

Kuutti täytti pari viikkoa sitten 1v. Meidän pieni hymyilevä tonttupoika. Hän on ollut aina perustyytyväinen ja iloinen, mutta hiljalleen on alkanut löytyä omatahto. Sitä muuten riittää!

Nuppu on nyt 4,5 vuotias. Hänestä kasvoi viime vuoden aikana aika reipas isosisko ja iso tyttö ylipäätään. Välillä on ollut mutkia matkassa (lue=mustasukkaisuutta), mutta isommilta on vältytty. Nupulla on selvästi ollut itsenäistymisen vuosi sillä vanhempia ei tarvita enää kaikkeen.

Arki on muuttunut kovasti toisen lapsen syntymän jälkeen. Onneksi muutos on tapahtunut hiljalleen. Mitä enemmän Kuutti alkoi liikkua, sitä enemmän hommaa tuli. On ollut myös oma hommansa järjestää molempien lasten nukkumaanmenot ja ulkoilut yhteen, koska tähän asti he eivät ole todellakaan ollut samassa rytmissä. Vaikka arki on muuttunut, Kuutin myötä se on myös rikastunut. Olemme olleet onnekkaita kun Nuppu on ottanut pikkuveljen niin hienosti osaksi perhettä. Päivissä on paljon naurua ja hyviä hetkiä kun lapset leikkivät keskenään.

Kuutin äitiysloma ja sen jälkeen tämä hoitovapaa on herättänyt minussa halua olla kotona, huolehtia lapsista ja nauttia tästä arjesta. Enää minulla ei ole kiire suorittaa kuten ennen. Tämä äitiysloma on minulle mahdollisuus olla lasten kanssa ja oppia heiltä, mutta samalla se on mahdollisuus tutkia itseäni ja kenties löytää oma tieni, sillä se on kadonnut.

Miehellä on ollut kasvukipuja minun kotiäitiyshaaveiden kanssa sillä hän on luonteeltaan hyvin suorituskeskeinen. Nyt olemme kuitenkin sopineet, että jään ensi syksyyn saakka kotiin. En tiedä haluaisinko loputtomiin kotona ollakaan, mutta tässä kohtaa tämä tuntuu oikealta ratkaisulta minun ja lasten kannalta. Kerran he vain ovat pieniä!

2017 tulee olemaan meille hyvin erilainen vuosi verrattuna edelliseen. Haikeana jätän vauvavuoden taakse ja lähden kohti uutta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *