Kantaen

Minä arvostan arjen helppoutta. Kun aloin odottamaan Kuuttia eli toista lastamme, mietin kaikkia vaihtoehtoja joilla helpottaa arkea. Monet vauva-arjen tarvittavat välineet meiltä löytyi esikoisen jäljiltä, mutta kantoväline puuttui.

Nupun kanssa minulla oli trikoinen liina, mutta se oli vaihtanut jo omistajaa. Minä tykkäsin kantaa liinalla, mutta mies vihasi sitomista. Liina jäi kaiken kaikkiaan vähäiselle käytölle, koska asuinpaikkamme sijainnin vuoksi jouduimme usein lähtemään kotoa autolla eikä pitkän liinan sitominen parkkihallissa houkutellut. Joskus itkuisina iltoina se oli kuitenkin korvaamaton apu, ja sen vuoksi ajattelin Kuuttia odottaessa, että joku kantoväline me tarvitaan.

Lähdin etsimään kantovälinettä josta mieskin innostuisi. Aiemman liina kokemuksen pohjalta tiesin etten mitään liinaa saisi hänelle myytyä, joten lähdin metsästämään reppua. Lukiessani kokemuksia ja kuvauksia, nousi Tula nopeasti ykköseksi. Tilasin ipanaiselta Tulan ja vauvatuen. Taisin olla vain huonoon aikaan liikkeellä sillä kuosien valikoima oli silloin kovin suppea ja jäljellä oleva kuosi olisi ollut vasta kolmas valintani. Alun harmituksen jälkeen olin kuitenkin tyytyväinen musta-valkoiseen Tulaan.

Olemme miehen kanssa melkein samaa kokoluokkaa, joten säädöt oli helppo tehdä molemmille sopivaksi. Ainoastaan lantiovyötä jouduimme muokkaamaan kun vaihdoimme kantajaa.

Tulassa parasta oli helpot säädöt, kevyt tuntuma ja innostus, jonka se sai miehessä aikaan. Ihan pienen vauvan kanssa vauvatuki tuntui alkuun vähän tönköltä, mutta päivien kuluessa tulimme sinuiksi sen kanssa. Kun vauvatuesta pääsi kokonaan, avautui entistä kevyempi ja mukavampi kantokokemus. Tula mahdollisti meidän perheelle monet metsäretket koko perheellä vähän haasteellisemmassakin maastossa. Jos minun täytyy jotain negatiivista Tulasta kaivella, olkaimet ovat melko paksu eikä niitä peitetä nätisti takin tai paidan alle. Esimerkkinä nyt tilanne kesällä jolloin kantajalla on päällään t-paita ja tula, mutta tuulen vuoksi tarvitseekin lisälämpöä pitkästä paidasta.

Tula oli meidän perheessä nappivalinta. Jossain vaiheessa iski kuitenkin uteliaisuus ja halusin testata vielä rengasliinaa. Käännyin jälleen ipanaisen puoleen. Siellä sattui olemaan alennetulla hinnalla Colimacon et cie rengasliina. Joku muukin oli tainnut bongannut alennukset eikä väreissä ollut juuri valinnan varaa. Meille kotiutui oranssi liina.

Rengasliina on ollut myös kätevä liina. Se on nopea laittaa ja menee pieneen tilaan, joten se on helppo kuljettaa mukana.  Rengasliina on helppo valinta kauppareissuilla, automatkoilla (huoltoasema pysähdyksille) tai kiukun tainnutteluun kotona.

Liinojen maailma on aivan omaa luokkaansa ja minun on myönnettävä etten ymmärrä siitä juurikaan. Kuten jo alkuun totesin, arjen helppous on minun valinta. Rengasliina ja Tula toivot meidän perheeseen juuri sitä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *