Yhden aikakauden loppu

 

Tuo ihana kamala imetys, se on nyt Kuutin osalta ohi. Mä puen aamulla päälleni tavalliset (ja muuten ihan kivannäköiset!) rintsikat ja niiden päällä ihan tavallisen paidan (juuri sen minkä haluan!). Imetysvaatteitakin on toki paljon kivannäköisiä. Ei vaan minun vaatekaapissa. Hah.

Nupun kanssa koettu imetyspettymys oli kova pala, ja Kuutin kanssa olin päättänyt onnistua. Tähtäsimme ensin 6kk, sitten varovasti 9kk ja sitten vuoteen. Ja wuhuu, vuoteen päästiin! Vuosi oli meidän tavoite, mutta myös päätepysäkki. Vuoden tullessa täyteen oli aika ruveta hiljalleen lopettelemaan.

Lopettamisesta oli ollut puhetta jo useaan otteeseen lääkärissä. Minulla on hankala migreeni, jonka lääkehoito on ollut hankalaa raskaus- ja imetysaikoina. En myöskään suostunut nostamaan mielialalääkitykseni annosta imettäessä. Yksi painava syy lopettaa oli siis minun hyvinvointi.

Hyvinvointiani tuki kuitenkin se, että sain tehdä valintani imetyksen lopettamisesta itse. Jossain vaiheessa koin vähän painetta lopettaa, sanoinkin ääneen lopettavani, mutta suuri suru nousi siitä pintaan. En ollut valmis.

Nyt omalla painollaan hiljalleen lopetellen oli hyvä. Kuutti juo taitavasti nokkamukista ja tavallisesta mukista. Kerran päivään hän painaa pään rintaa vasten ja köllii siinä. Maidon kaipuu on kuitenkin jo väistynyt. Viimeinen imetys on ollut viikko sitten.

Meidän imetystaipaleeseen liittyi haavoja, rintaraivareita, kivistävät rinnat, tiheän imunvaiheita ja suihkuavaa maitoa. Alkuun maitoa tuli liian vähän ja jossain vaiheessa jopa liikaa. Joskus oli luottamusta ja joskus taas ei yhtään. Epävarmuus sai tarttumaan satunnaisesti pulloon. Mutta tiedättekö mitä? Ei se meidän imetystaival siihenkään kaatunut! Hyvä me ♡

Suosittelen lämpimästi tutustumaan imetystuki ry:n nettisivuihin ja ahmimaan sieltä tietoa. Monilla paikkakunnilla toimii myös tukiryhmiä. Facebookista löytyy imetyksen tuki ry, johon liittymällä voi päästä lukemaan toisten äitien imetystarinoita, pyytää tukea koulutuksen saaneilta tukiäideltä ja jopa keskustella yksityisesti heidän kanssa. Suosittelen sitä lämpimästi mikäli imetyksessä jonkin askarruttaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *