Asuntohaaveita

Me ollaan noin puolisen vuotta katseltu uutta kotia. Asutaan tällä hetkellä omistusasunnossa, joka on noin 70 neliöinen rivitalokolmio. Lapset nukkuvat samassa huoneessa, leluja on kaikkialla ja kouluhommat täytyy tehdä ruokapöydän ääressä. Toimii näinkin, mutta silti haaveillaan isommasta asunnosta.

Yleensä ollaan aika nopeasti osattu päättää mitä halutaan asunnolta, mutta jostain syystä me nyt jahkaillaan. Yksi asunto meni jopa ohi meiltä kun jäätiin tuumailemaan liian pitkäksi aikaa. Isompi asunto tuntuu jotenkin lopulliselta koska sitä on taas vaikeampi myydä jos jotain tulisikin eteen. Kohta täytyisi senkin puolesta tehdä päätöksiä sillä halutaan tietää asuinpaikka ennen kun Nuppu aloittaa koulutien. Toiveena olisi ettei sitten tarvitsisi muuttaa eikä lasten vaihdella kouluja. Eihän sitä koskaan tiedä mitä elämä tuo tullessaan, mutta tavoite olisi tämä.

Jälleen kerran päätös, jota ohjaa isolta osalta minun lapsuuteni. Ala-asteella taisin vaihtaa koulua kolme kerta… Omille lapsilleni haluaisin tarjota mahdollisuuden lapsuudenystäviin ja juuriin.

Nyt meillä ois käsillä taas yksi mahdollisuus enkä osaa yhtään sanoa mitä sen kanssa tehdään. Siinä olisi haluttu huonemäärä yhdessä tasossa ja se on aivan kivenheiton päässä meidän nykyisestä kodista. Ei tarvitsisi miettiä päiväkoti ja kouluasioita uusiksi. Periaatteessa mikään ei muuttuisi vain neliöt lisääntyisi (no sitä mukaan toki asumiskustannuksetkin). Mutta….

Joku mutta tässä nyt hiertää. Muutto? Myydään/ostetaan rumba? En tiedä.

Toisaalta… Oisihan se ihanaa päästä laittamaan uutta kotia ja tehdä siitä oma. Ei tartteisi enää jahkailla ja etsi,ä eikä miettiä jokaista seinämaalia sen mukaan että kohta tää täytyy kuitenkin myydä. Se ois tossa. Siinä sitten oltais hamaan tulevaisuuteen. Koti. Tuttu, turvallinen ja ihan oma.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *