Kuutti

Kuutti, tuo minun ihana minimies. Hän on nyt vuoden ja kaksi kuukautta vanha. Hän liikkuu taitavasti. Hän juoksee, kiipeilee ja temppuilee. Vaikka motorisia taitoja löytyy, onneksi mielikuvitus ei ole keksinyt aivan kaikkia paikkoja mihin kiivetä. Siitäkin huolimatta joskus poika löytyy istumasta tv-tasolla tai keikkumasta sohvan nojalta, ja kuten arvata saattaa, äidin sydän jättää silloin pari lyöntiä välistä. Yhden tytön ja yhden pojan äitinä väitän että elämä pojan kanssa on vauhdikkaampaa. Eikä minun tyttökään ole rauhallisimmasta päästä.

Kuutti on suuria tunteita täynnä. Hän nauraa ja hassuttelee paljon, mutta myös itkee ja suuttuu helposti. Omatahto on myös kotiutunut pienen miehen mieleen. Mies minulle tänään huomautti, että olen ollut vähän lepsu meidän Kuutille. Esikoisen kanssa olin niin hurjan tarkka ja tiukka, mutta nyt Kuutille annan helpommin periksi. Osittain saan siis peiliin katsoa kun ihmettelen miksi minulle kiukutellaan. Toki kiukku kuuluukin tämän ikäisen lapsen arkeen kun hiljalleen aletaan keksiä että minä olen minä.

Kuutti on kaikki ruokainen yksilö. Hän syö melkeinpä mitä vaan ja miten vaan. Ruokanautintoa lisää myös sotku. Puuro takaraivossa tuo lisää iloa ruokailuhetkiin ainakin Kuutin mielestä. Ollaan menty Kuutin kanssa sekaruualla eli hän on saanut soseita ja sormiruokaa. Herra istuu mielellään valtiaana pöydän päässä ja osoittaa jääkaappia kun haluaa maitoa tai pöytätilaa, missä kokoan annoksen, kun haluaa ruokaa. Hän ei viitsi kuitenkaan opetella sanoja. ”Äiti” tulee eri äänenpainoilla ja siitä on tiedettävä mitä hän haluaa. Hän kuitenkin selvästi tunnistaa puhetta ja reagoi siihen. Sana ”ei” menee kuitenkin usein kuuroille korville. Jännä.

Taaperoelämä on yhtä tunteiden vuoristorataa niin hyvässä kun pahassakin. Kuutti on tuonut meidän perheeseen aivan uudenlaista elämää. On ihana nähdä miten Nuppukin tykkäilee pikkuveljeä vaikka välillä se vähän ärsyttääkin. Tänään sain todistaa sisaruutta aidoimmillaan. Nuppu vei Kuutilta lelun kädestä ja Kuutti kosti ottamalla Nuppua tukasta kiinni. Riita poikki, ja kohta he ajoivat autoilla eteisessä yhdessä. Meidän minitiimi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *