Äidin vapaa

Lauataina klo 11 perhe hyppäsi autoon ja suuntasi lasten isomummon luo. Minä ja koira jäätiin sohvalle ihmettelemään hiljaisuutta. Tokihan meillä on hiljaista kun lapset nukkuvat, mutta hiljaisuus on erilaista kun jää kotiin aivan yksin.

Nupun syntymän jälkeen olen ollut todella kiinni lapsissa eikä lapset ole ollut juurikaan hoidossa. Nupunkin yökylät on yhden käden sormilla laskettavissa ja hän täyttää kesällä viisi. Kuutti on ollut kahdesti minusta erossa, mutta silloinkin isänsä kanssa. Osittain tämä johtuu tukiverkon puuttumisesta, osittain siitä etten luota lapsia kenelle tahansa. Minä en missään nimessä valita. Yökyläilyjä en niin kaipaa. Joskus jos apua kaipaisin, ne liittyvät arkisiin asioihin ja tunnin parin lapsenvahtiongelmiin.

 

Kun tälläinen harvinainen lapsivapaa minulle suodaan, on se melkoista. Odotus vaihtuu nopeasti ikävään, sitten taas odotukseen ja taas ikävään. Joskus jopa olo on tyhjä ilman lapsia. Onneksi se tasoittuu ja lopulta voi jopa nauttia olostaan.

Ai että minä lauantaina nautin viinistä, trivialista ja niistä ihanista naisista. Mä en tuntenut heistä kuin kaksi, mutta onneksi he avoimesti ottivat minut joukkoon mukaan. Ja hei, ekaa kertaa ikinä pärjäsin trivialissa. Sillä on ehkä jotain tekemistä asian kanssa että pelasimme pareittain, mutta ei puututa pikkuseikkoihin.. Syötiin, puhuttiin, juoruiltiin, pelattiin ja katsottiin putousta. Tasaisen puheen sorina täytti asunnon nopeasti ja kaikilla vaikutti olevan hauskaa. Puolen yön maissa muut alkoivat pakkautua taksiin ja minä suuntasin kotia kohti lepäämään. Ekaa kertaa vuosiin minä nukuin jopa 10.30 asti aamulla! 

Näiden lyhyiden vapaiden jälkeen sitä on taas parempi äiti. Jaksaa taas kiukkuja ja sotkuja kun on saanut välissä päivän hengähtää. Sitä nauttii lasten höpötyksestä, ja kuulee lasten naurun uudella tavalla. Pieni ikävä tekee joskus hyvää. Siitäkään huolimatta en haluaisi että lapset olisi enemmän hoidossa. ”Päivät on joskus pitkiä, mutta vuodet lyhyitä”. Se pitää niin paikkaansa.

Ihana vapaa, vähän vähemmän ihana krapula, hieman uutta energiaa ja nyt kaikki on taas paikoillaan. ♡

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *